Taiwan tovább növeli a napelemes telepítési célokat

A Tajvani Gazdasági Minisztérium (MOEA) bejelentette, hogy növelni fogja a 2014-es esztendőben a telepítési célokat a napenergia (fotovoltaikus) területen 572 MW-ról 607 MW-ra, nyilatkozta a (Taipei, Taiwan) EnergyTrend.

solar-stadium-kaohsiung-taiwan-toyo-ito-photoA MOEA hasonlóképpen emelni szeretné 2015-re 847 MW-ra a teljesítményt. Az EnergyTrend becslése szerint szükség lesz 700 millió USD-ra 2014-ben a finanszírozásra, 2015-ben 790 millió dollárra.
Az EnergyTrend szerint a tajvani teljes beruházás a megújuló energiából több mint 33 milliárd dollár.

Becsült adatok alapján, Tajvanon a napelem rendszereknek 90%-a helyi termék, és ez helyzetbe hozza a helyi gyártókat. Tajvan eléri a 2013-as európai szintű napelem telepítését 2030-ban.

Tajvan lakossága 23 millió fő. Feltételezve, hogy korlátozott a népesség növekedése, a napelem telepítések 6,2 GW összegre emelkedhetnek, így magasabb lenne az egy főre jutó napelem telepítés, mint Spanyolországban vagy Görögországban volt 2013-ban, de nem olyan magas, mint Olaszországban vagy Németországban.
A tajvani Energia Hivatal azt jósolja, hogy a megújuló energia 11%-át fogja adni az ország villamosenergia-termelésének 2030-ban.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s