Ausztria legnagyobb napenergia-üzeme épül Grazban

Ausztria legnagyobb napenergia-napelem-üzeme épül, mintegy 7000 m²-es területen Grazban. A napenergia erőmű 3,5 millió kWh energiát termel évente. A stájer társaság építi az üzemet és a Solar Nahwärme GmbH üzemelteti. 2007-ben először 5000 m²-es területen, most pedig plussz 2000 m²-es terület bővítéssel működik a távfűtő üzem.

solarAz új gyűjtő kifejezetten a magas hőmérsékleti értékek között mozog 70 és 90 ° C-on. Az épületek felszereltsége: fokozott hőszigetelés, speciális szolár üveg, részlet optimalizálás, és hatékonyabbak is, mint a korábbi telepítések.

“Arra számítunk, hogy jelentős javulást érünk el a hatékonyságban, mint a kezdeti kísérleti tesztekben, amiket 2007-ben végeztünk.” mondta az ügyvezető igazgató Solid Franz Radovic

Általánosságban elmondható, hogy az Energie Steiermark Grazban próbál kialakítani egy zöld energiakeveréket, különböző lehetséges energiaforrásokból, mivel azt akarja, hogy fokozatosan csökkentsék a földgáz használatát, nyilatkozta az igazgatóság keresztény elnöke: a Purrer Energie Steiermark. Üdvözlünk minden hozzájárulást, a napenergiát, felesleges ipari hőt, a geotermikus energiát. A cég már használja a felesleges hőt egy acélgyárból, amelynek éves kibocsátása 60.000 MWh és azt tervezi, hogy kiterjeszti a rendszert egy hőszivattyúval.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s