Apple 100 százalék megújuló energia

Épp a Föld napja előtt az Apple kiadta az ez évi környezeti jelentésüket, melyben kihangsúlyozzák azokat a projekteket, amiket az elmúlt évben vállaltak, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.

Ezek közül például kiemelendő a két darab Kínában található napelem farm, valamint a 36,000 hold erdő vásárlása Észak-Karolinában és Maine-ben.

napelem-arizonaDe ami a legfeltűnőbb talán a jelentésről, hogy az Apple összes amerikai operációs adatközpontja, mind a 87, megújuló energiát használ. A jelentésben az Apple kitér arra, hogy terméksorozataik az ENERGY STAR standardokat bőven felülmúlják. Bár a termékportfólió egyre növekszik a szénkibocsátás 2011 óta folyamatosan csökken.

Az elmúlt évben az Apple fejlesztett egy megújítható mikro-hydro projektet mely az Oregoni Prineville-re irányulnak, és építettek egy napelem farmot Kínában, mely az irodai és a kiskereskedelmi boltokat látja el energiával.

Arizonában aktív egy hatalmas napenergiával működő parancsközpont és egy új Californiai kampuszt is ellát a napenergia. Tim Cook szerint az igények egyre nőnek a zöld épületek iránt.

A megújuló energiába irányuló jelentős befektetésin túl az Apple arra is figyelmet szentelt, hogy a gyártandó elektronikáit, ami igazán nagy mennyiség, újrahasznosítható anyagokból és fenntartható forrásokból látják el.

A 36,000 hold erdő vásárlása arra irányult, hogy fenntartható csomagolással tudja ellátni termékeit. Az Apple elárulta, hogy a mai Mac Pro 74%-al kevesebb alumíniumot és acélt használ, mint az előző modell. A legújabb 21.5 hüvelykes iMacet 68 százalékkal kevesebb anyagból állították elő.

Azok közül az elektronikák közül, ami végül eldobhatónak bizonyul, az Apple újrahasznosít, újra feldolgoz. 2014-ben 40,396 metrikus tonnát gyűjtöttek be a meghirdetett programok által.

Azt állítják, hogy tovább dolgoznak azokon a módokon, hogy a ritka földfém-fémeket hatékonyabban tudják kinyerni, ez egy fontos környezet-védelmi szempont. A használt okos telefonokban, tabletek-ben, laptopokban, rengeteg ritka földfém található, és a Föld erőforrása véges, ugyanakkor ezek mérgezőek is, mely mérgektől sokszor helytelenül szabadulnak meg.

A fejlődés a megújuló energia területén az energia megtakarítások dicséretesek, és optimizmusra ad okot. Az Apple a globális piacon a 100%-ban megújítható energia híve.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s